Какво да знаем за тестовете за нефунд триглицериди

Какво да знаем за тестовете за нефунд триглицериди

Триглицериден тест, част от холестеролен панел, е кръвен тест, който измерва нивата на триглицеридите в кръвта. Нивата на триглицериди могат да бъдат измерени или когато човек гладува, или не гладуване.

Нивата на триглицериди в увеличаването на кръвта, след като човек яде, следователно много практикуващи смятат, че човек трябва да пости, преди да вземе тест за триглицериди.

Въпреки това, скорошните изследвания показват, че тестовете за триглицериди, които не са изтъкващи, могат да бъдат толкова точни, колкото тестовете за гладуване в определени ситуации. Експертите заявяват, че нивата на триглицериди на триглицеридите на триглицеридите от над 200 милиграма на децилитър (mg/dL) трябва да се считат за високи.

Тялото съхранява триглицериди в мастните или мастните тъкани, но те също се движат през кръвта. Излишните калории, особено нишестените захари, се съхраняват като триглицериди. И тялото използва триглицериди за клетъчни функции.

Нивата на триглицеридите обикновено се тестват като част от пълен мазнини или липидни профили, за да се оцени нечий риск от развитие на сърдечно -съдови заболявания. Също така, кръвният тест може да се използва за изследване на основната причина за панкреатит, състояние, при което панкреасът е възпален.

Пост спрямо нивата на триглицерид на триглицериди

Триглицеридният тест е кръвен тест, който измерва нивата на кръвта на триглицеридите. Кръвта може да бъде тествана или в състояние на гладуване, или в нефунд. Тъй като триглицеридите са вид мазнини или липиди, нивата им се проверяват като част от кръвен тест, наречен липиден профил.

триглицеридите в кръвта се увеличават след хранене, тъй като те се изпращат от червата през кръвта до мастната тъкан за съхранение.

С тест за триглицерид на гладно, човек е помолен да пости до постигане между 9 и 12 часа, преди да бъде взет и тестван. Тестовете, които не са избухнали, не изискват човек да бързо да пости.

През последните няколко години изследователите разглеждат предимствата на тестовете за триглицериди, които не са изпълнени. Теорията е, че през по -голямата част от деня нивата са това, което биха били след хранене, така че проба, взета без гладуване, може да бъде толкова полезна.

В Европа съветите се промениха през 2014 г. и вече не се препоръчва да се постига преди рутинното тестване.

Американският колеж по кардиология (ACC) е разделил своите насоки за това кога да използват гладуване или тест за нефунд на базата на индивида. Към 2016 г. техните препоръки са както следва:

A non- Тестът за гладуване може да бъде по -удобен и удобен за индивида и може да бъде по -безопасен за хора с диабет, които могат да изпитат хипогликемия или ниска кръвна захар, когато гладуват.

Препоръчва се, че хората, чиито нива на триглицериди или TG са установени, че са необичайно високи по време на тест за нефунд тест, да имат тест за гладно, за да потвърдят резултата.

Нормални диапазони за нива на триглицериди на гладно и нефтезинг

Най-актуалните дефиниции на високите триглицериди от АСС и Американската сърдечна асоциация (AHA) за възрастните са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са като като възрастни са толкова Следва:

за тези, които се подлагат на тест за нефунд, резултат от 200 mg/dl или повече или повече е категоризиран като висок. След това индивидът обикновено ще бъде помолен да проведе тест за триглицерид на гладно за проследяване.

Кой трябва да получи измерените ни нива на триглицериди?

Най -честата причина, поради която някой може да бъде посъветван да проверят своите триглицеридни нива е да помогнат за оценка на риска от развитие на сърдечно -съдови заболявания.

Здравите възрастни се препоръчват да имат липиден профил, който включва тест за триглицериди на всеки 4 до 6 години, за да се оцени рискът от сърдечни заболявания.

Тестването може да бъде по -често, ако индивидът има рискови фактори за сърдечни заболявания, като:

Тестовете на триглицеридите също могат да бъдат наредени да наблюдават успеха на промените в начина на живот на липидите, като подобряване на диетата и увеличаване на упражненията или за проверка на ефективността на лекарствата, като фибрати, омега-3, ниацин или статини.

ACC и AHA препоръчват на възрастните, лекуващи висок холестерол и високи триглицериди, да имат липиден профил на гладно, извършен от 4 до 12 седмици след започване на лечение. След това този профил трябва да бъде проверен, ако е необходимо, за да се наблюдава ефекта от промените в начина на живот и лекарствата.

Експертите подчертават, че целта при всички триглицериди и лечение с холестерол е да се намали рискът от сърдечни заболявания. Независимо от лекарствата, сърдечните експерти са съгласни, че изборът на здравословен начин на живот е съществена част от намаляването на този риск.

Тук са настоящите препоръки за здравословен начин на живот за понижаване на риска от сърдечни заболявания и по -нисък холестерол и по -ниски триглицериди:

Рискове и усложнения на високи или ниски нива на триглицериди

Връзката между триглицеридите и сърдечно -съдовата болест не е напълно разбрана, но има нарастващи доказателства, че високите нива на триглицеридите в кръвта увеличават риска от сърдечни проблеми.

триглицеридите взаимодействат с тялото по сложни начини и учените продължават да изучават тези взаимодействия. Много проучвания показват, че триглицеридите добавят възпаление, които могат да увеличат увреждането и блокирането на кръвоносните съдове.

Високите нива на триглицериди също могат да доведат до възпален панкреас или панкреатит, което е сериозно медицинско състояние. Панкреатитът може да причини силна коремна болка, която може да се простира от горния стомах отзад и дори да доведе до животозастрашаваща органна недостатъчност.

Как да променим нивата на триглицериди

Някои медицински състояния могат да допринесат за високи нива на триглицериди в кръвта, включително:

Някои лекарства също могат да имат същия ефект върху нивата на триглицериди в кръвта

Във всички тези случаи лекарите ще работят с индивида за лечение на основното състояние или ще направят промени в своите лекарства.

Човек може да направи специфичен избор на начин на живот, за да намали нивата на триглицеридите си, включително:

Ако резултатите от теста за TG и холестерол и други здравни маркери предполагат, че някой е изложен на висок риск от сърдечни заболявания, лекар, лекар Вероятно ще препоръча лечение и план за проследяване.

Най -важното е от всички промени в начина на живот, като например възприемане на здравословна диета, ежедневна физическа активност и напускане на тютюнопушенето.

Лекар може да препоръча лекарства за понижаване на липидите, като фибрати, омега-3s, ниацин и статини, когато нивата на триглицериди са значително високи. След това те могат да използват текущи TG тестове, за да проверят ефективността на програмата за лечение.

Резюме

Нивата на триглицеридите обикновено се тестват като част от пълен липиден профил, за да се подпомогне оценката на нечия риска от развитие на сърдечно -съдови заболявания. Този кръвен тест може също да се използва за изследване на заподозрения панкреатит.

Дали гладуването трябва да се препоръчва преди TG тест зависи от индивида и причините за тестване.

В Европа се използват тестове за нефункционални TG за рутинни прегледи. В Съединените щати сърдечните експерти отправят конкретни препоръки кой да тества с различните методи.

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и рисува и рисува и рисува и рисува и рисува и рисува Само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents