Какви са ползите и рисковете от суроватъчния протеин?

Какви са ползите и рисковете от суроватъчния протеин?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Хората обикновено използват суроватката като добавка, наред с упражненията за съпротива, за да помогнат за подобряване на синтеза на мускулни протеини и насърчаване на растежа на стройната мускулна маса. Но какво е това и какви са ползите от използването му?

млякото е направено от два протеина, казеин и суроватка. Суроватъчният протеин може да бъде отделен от казеина в мляко или да се образува като страничен продукт от приготвяне на сирене. Суроватъчният протеин се счита за пълен протеин, тъй като съдържа всичките 9 основни аминокиселини. Той е с ниско съдържание на лактоза.

Има много ползи, свързани с консумацията на суроватъчен протеин, а изследователите постоянно намират нови възможни терапевтични свойства. Тук обясняваме какви могат да бъдат ползите и разгледаме някои от страничните ефекти и потенциалните рискове.

Бързи факти за суроватъчния протеин:

Ползи

Суроватъчен протеин, на снимката тук, се използва за много неща, включително за изграждане на мускули и загуба на тегло.

подпомагане на загуба на тегло: в едно проучване на 158 души, публикувано в Nutrition & Метаболизъм, тези, на които получиха суроватка „загубиха значително повече телесни мазнини и показват по-голямо запазване на стройните мускули в сравнение с субектите, консумиращи контролната напитка.“

Свойства срещу раковина: Обещаващи резултати бяха публикувани в списанието Antancancer Изследване за използването на концентрат на суроватъчен протеин при лечение на рак. Необходими са още изследвания.

Спускането на холестерола: Изследване, публикувано в Британския журнал за хранене, даде суроватка на 70 мъже и жени с наднормено тегло в продължение на 12 седмици и измерва редица параметри, като липид и инсулин нива. They found that “there was a significant decrease in total cholesterol and LDL cholesterol at week 12 in the whey group compared with the casein (group).”

Asthma: Whey protein could improve the immune response in children with астма. Едно малко проучване, включващо 11 деца, публикувано в Международния журнал за наука и хранене на храните, установи, че децата с астма, които са допълнени с 10 грам суроватъчен протеин два пъти дневно в продължение на 1 месец, имат подобрен имунен отговор.

кръв Налягане и сърдечно -съдови заболявания: Изследванията, публикувани в Международния дневник за млечни продукти, установяват, че напитките, допълнени с суроватъчен протеин, значително намаляват кръвното налягане при пациенти с хипертония; Рискът им от развитие на сърдечни заболявания или инсулт също е по-нисък.

Намаляването на загубата на тегло при хора с ХИВ: проучване, публикувано в списанието Clinical and Explicative Medicin пациенти.

Възможните опасности

Опасностите от суроватъчен протеин включват болки в стомаха и спазми, когато се консумират при високи дози.

Някои хора, които са алергични към мляко, могат да бъдат конкретно. Алергична към суроватка. В умерени дози суроватъчният протеин обикновено не причинява нежелани събития. Въпреки това, консумацията на много високи дози може да причини:

Постоянните високи дози суроватъчен протеин също могат да причинят акне. От хранителна гледна точка, суроватъчният протеин е много необичаен и няма естествен еквивалент.

Някои хора вярват, че има рискове от хранително рафинирани храни като тези, защото, въпреки че съдържат много от много от хранителни продукти Хранителни вещества, балансът е силно насочен към протеин.

типове

Има три основни типа суроватъчен протеин; Суроватъчен протеинов концентрат (WPC), суроватъчен протеин изолат (WPI) и суроватъчен протеин хидролизат (WPH).

Нека разгледаме всеки от тях на свой ред:

Също така, WPH обикновено се използва в медицински протеинови добавки и бебешки формули поради подобрената си усвояемост и намален потенциал на алерген.

Изграждане на мускули и загуба на тегло

добавката на суроватъчен протеин заедно с упражненията за резистентност може да помогне за подобряване на синтеза на мускулни протеини и да се насърчи растежа на масата на пощата.

a Проучване, публикувано в Международния журнал за спортно хранене и метаболизъм на упражнения, стигна до заключението, че „добавката на суроватъчен протеин по време на тренировките за резистентност предлага известна полза в сравнение само с тренировките за резистентност“. В допълнение, „мъжете, които са допълвали с суроватъчен протеин, са имали по -голямо относително усилване в листната тъканна маса.“

Много по -добри печалби в сила са свързани с добавката на суроватъчен изолат в сравнение с казеина.

Това беше демонстрирано в друго проучване, публикувано в Международния списание за спортно хранене и метаболизъм на упражнения, което стигна до заключението, че в „две групи от съвпадащи, обучени от резистентност мъжки изолат, осигуряват значително по-големи печалби в сила, стройна телесна маса и намаляване на мазнините Маса в сравнение с добавката с казеин по време на интензивна 10-седмична програма за тренировка за съпротива. ”

Ако искате да купите добавка за суроватъчен изолат, тогава има отлична селекция онлайн с хиляди отзиви за клиенти.

Прочетете статията на испански.

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицинско пътуване ALS и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents